Onderhoud houten vloer

U heeft een nieuwe parketvloer aan laten leggen en wilt deze graag zo lang mogelijk mooi houden én mee laten gaan. Een goed verzorgde houten vloer heeft daarom regelmatig onderhoud nodig. Echter, wanneer u deze energie en tijd in uw vloer steekt zult u hier gegarandeerd plezier van hebben! Het dagelijkse onderhoud bestaat met name uit de vloer aanvegen en stofzuigen. Op deze manier verwijdert u vuil het snelst en effectief waardoor het vuil niet in uw vloer gelopen kan worden. Vuil in uw vloer zorgt namelijk voor snellere slijtage van uw vloer.

Wat kunnen de Mannen voor u betekenen?
Bent u op zoek naar een specialist waarbij het onderhoud van uw vloer in goede handen is? Neem dan gerust contact met ons op. de Mannen van de Vloer staan voor u klaar.

Vrijblijvende offerte ontvangen? Klik hier! 

De houtsoort van uw vloer
Voor het dagelijkse onderhoud van uw vloer maakt het weinig uit om welke houtsoort het gaat. Ondanks dat een grenen vloer bijvoorbeeld veel zachter is, kan schade in elke vloer voorkomen. Hooguit valt de schade in een zachtere houtsoort hoger uit.

Overig onderhoud
Voor het overige onderhoud van uw vloer is het wel van belang om te weten welke soort vloer u in huis heeft. Ook de manier van afwerken is hier van belang. Houdt er rekening mee dat iedere houtsoort in meer of mindere mate reageert op een te hoge of te lage luchtvochtigheidsgraad. Uw hout kan dan uit gaan zetten of juist krimpen, hetgeen schade veroorzaakt. Daarnaast moet u bij het gebruik van onderhoudsmiddelen rekening houden met de houtsoort. De chemische samenstelling van deze verschillende onderhoudsmiddelen kan namelijk schade aanrichten op uw vloer bij onjuist gebruik.

Wat kunt u nog meer doen?
Tot slot is het verstandig om een vuile vloer zoveel mogelijk te voorkomen. Maak bijvoorbeeld gebruik van schone deurmatten bij uw voor- en achterdeur / en probeer zo min mogelijk met uw schoenen aan door het huis te lopen. Op deze manier blijft er minder vuil achter en zal in de loop van de jaren uw vloer langer meegaan. Probeer daarnaast de poten van meubels altijd te voorzien van vilt zodat deze niet rechtstreeks contact maken met de vloer. Dit voorkomt krassen en putten in uw vloer.

 

parket onderhoud ?Ontvang een offerte! VRIJBLIJVEND ADVIES ? 06 2125 4777

de Mannen van Vloer: specialisten in onderhoud van houten vloeren

de Mannen van de Vloer levert, onderhoudt en renoveert al ruim 30 jaar de vloeren van de Nederlandse huiskamers. 
Parket schuren of nieuwe vloeren plaatsen,de Mannen van de Vloer heeft de kennis en de vakmensen voor de juiste beoordeling van de vloer en informeert u graag over de diverse behandelingsmogelijkheden.
 
Naast het polijsten, schuren en plaatsen biedt de Mannen van de Vloer ook andere onderhoudstechnieken.
Bestel simpelweg de beste onderhoudsproducten voor uw vloer. 

Traprenovatie is ook mogelijk, kies uit stijlvolle overzettreden van hout of pvc en laat uw trap weer schitteren.